Heyhey!
Zo das lang geleden.. Iedereen een heeeel gelukkig nieuwjaar! De beste wensen, Happy newyear, en houd je aan je voornemens hea!
Wij zijn inmiddels in Sydney, al een paar dagen, maar voor de mensen die het niet wisten ;) we zijn er.. De 27e zijn we met de nachttrein vertrokken om 11uur later in Sydney te arriveren. Toen we in de rij stonden voor de bus kwam er een AmericanBoy bij ons staan om te vragen of we aan het backpacken waren.. Nouja zijn openingszin was.. Are you going to Sydney? wij; Jaa duhh! dit is de trein naar sydney niet?! hahaha.. maargoed. Aan de klets geraakt, het meisje dat achter ons stond bemoeide zich ook met ons gesprek dus de reis vloog voorbij, en was dus vrijwel slapeloos.. De eerste dag in Sydney hebben we verspild aan slapen haha..
De 30e zijn we weer op tour geweest! GEWELDIG.. Naar de blue mountains. Ze heten blue mountains omdat het daar omgeven is door eucalyptus bomen die door de warmte eucalyptus olie vrijgeven. Die druppeltjes vormen een blauwe mist doordat de zon er op schijnt. Heel mooi!
We zijn met een hele steile kabelbaan naar beneden het dal ingegaan (zie de foto's) Daar een stuk gewandeld in het regenwoud, hele mooie foto's gemaakt. en daarna zijn we met een treintje omhoog gegaan.. DOOODeng! mandy vond er natuurlijk niks an ;) die doet dat gewoon even.. De trein ging omhoog in een hoek van 52 graden! Dat is voor je gevoel verticaal..
Vreselijk haha.. maar heb het gedaan (de eerste overwinning van vandaag ;))
Daarna zijn we naar een bergtop gegaan waar we een spectaculair uitzicht hadden. Het enige nadeel van dit uitzichtspunt: Er waren geen railingen! Onze gids waarschuwde ons, als je niet durft blijf dan alsjeblieft bij de rand weg! Ik heb me af en toe in mn broek gescheten omdat mandy dat NATUURLIJk wel durfde.. Maar ik heb wederom mijn angst overwonnen, en heb mijn leven gewaagd voor een fantastische foto ;) hahaha nee zo erg was het ook niet. Ik had het gevoel dat ik moest gaan bungyjumpen, Nouja zie de foto dan weet je wat ik voelde! Ik ben ongeveer op het midden van de rots gaan zitten, en al schuivend naar de rand gegaan..
Held (A)
Zo geen enge dingen meer! We zijn hierna naar een aboriginalsite gegaan, een plek waar de abbi's een kangaroe in een rots hadden gegraveerd. met steentjes gekrast. Dit was een wegwijzer.. De staart stond voor waar ze vandaan kwamen, en de kop stond voor welke kant ze opgingen. zo wisten ze de weg.
We vervolgden onze weg naar het olympisch stadion waar in 2000 de olympische spelen plaats vonden. Om het stadion staan allerlei flats die daar speciaal voor de spelen gebouwd zijn, om zo de spelers, en toeschouwers te kunnen huizen, zo dicht mogelijk bij het stadion zelf.
Hierna hadden we een rivercruise. 45 minuten sydney bekijken vanaf het water!.. Ook heel mooi en wat een huizen staan er aan het water zeg! pfff.. Een heel mooi uitzicht op The Opera house, de harbour bridge en de skyline van Sydney.
Voor we het wisten was de tour voorbij en maakten we ons dus klaar voor oud en nieuw!!
de 31e! Ohh wat was het druk in het centrum zeg. We zijn om 12.00 aan de kant van het water gaan zitten, ergens op de 7e rij achter ik weet niet hoeveel mensen!.. Toen zagen we een plekje dichtbij het water, waar een stel op meegebrachte stoeltjes best ruim zat. Ik ben er heen gelopen om (in mn beste engels) te vragen of het goed was dat we er naast kwamen zitten (op de grond) Zei die lullo; Nou dat word wel erg krap hea?! Had zin om m van zn stoeltje te schoppen hahah.. maar ben netjes weggelopen en weer naast Mandy gaan zitten.. Toen ging er opeens een man staan, en vroeg of we daarheen kwamen. Hij zat met zijn vrouw op een bankje, waar nog genoeg plek was voor ons 2.. NEDERLANDERS =D Dus wij verhuisd naar het bankje op de eerste rij, en het mooiste VOOOR de lullo!! hahahahahaha.. Nananana.. De zon bakte er flink op, het was 30-32 graden nadat het s'ochtens erg hard geregend had. Dus we hadden de poncho's mee, waren op alles voorbereid, maar niet op zon!! hahaha.. Gelukkig hadden de leuke nederlanders een paraplu over! toch nog een beetje schaduw.
En toen.. uren later, werd om 21.00 het eerste vuurwerk aangestoken.. Kinder vuurwerk werd het genoemd. Nou het was mooier dan we in Nederland ooooit gezien hadden! Ohh wat stond ons dan te wachten om 00.00..
Het was zover er kwamen 90 seconden op de klok op de brug.. Aftellen geblazen.. 10, 9, 8 en als je dat dan hoort uit ruim 1.000.000 monden die aan de kant van het water stonden Kippevel!!
Het vuurwerk begon vanaf de brug met enorme explosies.. Wat een kunstig vuurwerk zeg.. Roosjes, Planeten, 6kleuren in 1 knal.. Geweldig.. Mandy en ik hebben allebei met tranen in de ogen staan kijken! wat mooi wat mooi! (A).. We hebben de leuke nederlanders Gelukkig nieuwjaar gewenst en toen was het tijd om vanaf de haven het centrum in te lopen..
Toen zagen we pas hoeveel mensen er op de been waren! Duizenden!! op de 2hoofdstraten was geen stoeptegel of asfalt meer te zien.. Voor zover we konden kijken zag je hoofden.. Nergens auto's bussen of ander verkeer.. alleen voetgangers.. Weer een kippevel momentje.. om met zoveel zingende, uitbundige mensen samen te zijn.
Het enige dat jammer was deze avond, was dat Sydney voor een heel groot deel alcoholvrij was. Dus geen champagne om 00.00 maar redbull en cola-light ;) Proost.. we hopen dat jullie er wel een borrel op gedronken hebben. Oliebollen en kroketjes van oma(mandy) we missen jullie!!
Het is nu nog even de vraag voor hoelang we in Sydney zijn. We hebben gereageerd op een werkadvertentie en we kunnen de werkgever dinsdagmiddag bellen of er plek is of niet.. Als er ruimte is, zijn we de eerste 4 dagen aan het werk op een duikboot. Als we niet kunnen werken, pakken we de eerst volgende vlucht naar Nieuw - Zeeland!! Nog even afwachten dus.. We hebben hier van een Nederlands stelletje al een lonely planet New Zealand (de bijbel der reisgidsen) voor een prikkie over genomen. dus we kunnen gaan ;)
Lieve mensen, bekijk de foto's en geniet met ons mee!
(K) xxx
Mensen,
De rest van de foto's komt later vanmiddag.. Computer is zo sloom dat de rest niet gaat nu.
Dus nog even geduld a.u.b.
Daaaag xx
Happy newyearrrrr!!!!!
Xxxxx
Hee Linda en Mandy,
Ik (roos) heb even het verhaal aan opa en oma voorgelezen. Wij zijn nu op onze nieuwjaarsronde.. Moet zeggen dat ik ook even een paar keer moest slikken bij jullie kippevelmomentjes!!! Maarja eens een jankert, altijd hè haha.. Wij gaan zeker even een borrel nemen nu en zullen even op jullie proosten.
xxxxies en groetjes van je familie vanuit de Roedestraat
Ik ben echt mega jaloers, oud en nieuw vieren in je korte broek en t-shirt en dan ook nog is mega veel super cool vuurwerk... Maar toch wens ik jullie een heel gelukkig 2012 en dat jullie wensen daar maar in vervulling mogen gaan.
Happy New Year!!!!!
Ik hoop dat jullie het nog lang leuk mogen hebben Down Under!
Ik wens jullie al het goeds in 2012! Met veel geluk en gezondheid!
Tot in Mei!!!!
Xxxxx
Happy New Year Laiverds!!
Ik ben toch wel een beetje heel erg jaloers hoor op jullie! Lijkt me toch leuk om een keer mee te maken :) Ik lees snel meer van jullie en ga nu foto's kijken :D
xxx Paul
Gelukkig nieuwjaar! :)
Wat een verhaal weer! Klinkt echt super.
Nu maar snel de foto's bekijken..
X
Voor de mensen die ook het vuurwerk willen zien. Weliswaar op een scherm!
linda en mandy het was een mooi verhaal en we wesen jullie gelukkig nieuwjaar
hoi linda en mandy zo te zien op de foto.s hebben jullie
het heel goed naar je zin geniet er maar van nog een gelukkig nieuw en veel plezier groetjes bennie margreet
ps stop even een kaketoe in je binnenzak els je terug
komt
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.