Australie / Nieuw - Zeeland

Kaikoura enz..

Hallo hallo,

LAND!.. We zijn net terug van de boot, Mandy was goed zeeziek en ik ben eerlijk gezegd ook wel blij dat we van open zee zijn.. We hebben ze gezien!! we hebben er 3 dagen op gewacht, maar dat was het waard hoor.. We hadden de tour geboekt voor afgelopen donderdagochtend, Toen we dik aangekleed het verzamelpunt binnenliepen zagen we op het bord.. ' Cancelled' wegens dichte mist op zee.. Ohh, gelukkig was er nog plek voor diezelfde middag dus direct een nieuwe boeking gemaakt voor 3 uur later, hopelijk was dan de mist weg. 'Cancelled' dichte mist.. 3 keer scheepsrecht toch? ;) Dan doen we het morgen! om 07.45 weer op weg naar het verzamelpunt.. 'Cancelled' een te ruige zee. Nou zeg! kan toch niet waar zijn dit.. Aan de balie gevraagd of het die middag nog beter zou worden.. Nou als je de laatste boot neemt.. die van 16.00 moet het lukken, CANCELLED!! HELEMAAL GEK werden we dr van! Met elkaar afgesproken morgen (zaterdag) nog 1 keer te proberen, en anders laat die walvissen de rambam krijgen!!

Wij met weemoed het verzamelpunt binnen.. 'Check in open now' HUH??? ECHT???
whoehoeeee! we gaan ze zien we gaan ze zien!!.. Nou mensen we hebben ze gezien hoor.. Wat mooi zeg.. Grote machtige dieren, mandy vond ze niet zo groot, maar ik wel!.. Er is maar 1 bedrijf hier dat de walvistours organiseert, en ze hebben helicopters en boten die continu contact hebben met elkaar.. Een walvis blijft voor ongeveer 10 minuten boven water haalt een paar keer diep adem (spuit van die mooie mistwolken) en verdwijnt dan voor 45-60 min onder water.. Een Spermwhale kan 2uur zijn adem inhouden en 3000meter diep duiken..

Wil je ze dan zien in die 10 minuten dat ze boven zijn, is goede communicatie van helicopters en boten wel nodig ja.. Een van de helicopters melde de boot dat TUTU (naam van een walvis) al 48 min weg was en dus elk momentweer tevoorschijn zou kunnen komen, boot op volle toeren, en ja hoor daar lag ie al te dobberen.. Nouja zie de foto's zou ik zeggen.. (fotos maken op volle zee valt trouwens niet mee)

Een paar dagen eerder zijn we wezen varen op een speedboot in Abel Tasman National Park.. Om zo de omgeving/kustlijn daar te bekijken.. Wat gaat dat hard joh! Klappen op het water! wat heel grappig was, was dat toen we boatramp afreden met een tractor, mandy en ik allebei verwachten dat hij om zou keren zodat de boot achteruit het water in zou gaan.. ECHT NIET ;) De tractor reed gewoon de zee in haha.. stom gezicht was dat..

Toen we terug waren van het varen met de speedboot zijn we een stuk verder gereden en stopten we op een parkeerplaats aan de kust.. Wilde ik uit de auto stappen schrokken we toch van die zeehond voor de auto! Wat lagen ze dichtbij zeg.. gewoon lekker in het zonnetje te slapen. Mandy is niet snel bang hea, Maar die zeehond liet dr toch goed schrikken!! Ze kwam iets te dichtbij om een foto te maken, en dat liet ie even horen ;) haha met rode wangen sprong ze achteruit! Held ;)

Nou volgens mij hebben we jullie weer even genoeg op de hoogte gebracht dacht ik zo ;)
Vrijdag vertrekken we uit Nieuw-zeeland.. Dus we gaan nog even ons best doen om zoveel mogelijk te genieten hier!

Daaaaaaag (K)

Marjolein

Ik had jullie vorige bericht gemist, maar lees dus dat jullie in februari al terugkomen! Wat gaat de tijd toch snel! Dan nog even wachten tot jullie fotoalbum op orde is en dan kom ik de foto's en verhalen bewonderen! Natuurlijk lezen en zien we op de site ook genoeg, maar in het echt de verhalen horen is toch anders ;-)
Wat een avonturen maken jullie mee! Geweldig!
Nog een aantal weken flink genieten! Veel plezier.
Liefs

Michiel

Wow, gefeliciteerd met jullie walvistocht! Super zeg. Ik ben nooit verder gekomen dan vijf keer 'cancelled' om vervolgens met de staart tussen de benen af te druipen )-:. Erg leuk dat jullie gelukt is. En de foto's spreken voor zich.
Geniet nog even van de laatste dagen NZ. Wat een land he.
Groeten, Michiel

Angelique

Vandaag dus al weer terug.......... maar wel met prachtige verhalen zeg! Goede reis!

Nachtzuster Angelique

Angelique

Nou ja, terug, ik zie net dat jullie nog 3 weken de tourist uit gaan hangen.
***note to myself > eerst lezen dan reageren ;-) ***